NUtech tracks on Soundclound

#nutech

 • Waar is De week van NUtech?
  NUtech
  00:58
  Technologie
  904

  De week van NUtech is verhuisd. De podcast blijft elke week verschijnen, maar niet meer op Soundcloud. Voortaan kun je terecht op NU.nl, in de NU.nl-app. Daarnaast kun je je nog altijd gratis abonneren via iTunes of je eigen favoriete podcast-app. Zoek dan naar 'De week van NUtech'. De nieuwe aflevering verschijnt dan automatisch op je telefoon, tablet of computer. Sinds kort zijn we ook te vinden op Spotify!

 • Aflevering 166: Waarom wordt nepnieuws zo vaak gedeeld?
  NUtech
  11:40
  Technologie
  861

  Berichten met nepnieuws worden op Twitter zes keer sneller gedeeld dan kloppende berichtgeving. Ook bereiken ze meer mensen. Hoe komt dat? Ook was het deze week weer raak met DDoS-aanvallen bij de Belastingdienst, net nu mensen hun aangifte willen doen. Waarom blijven dit soort aanvallen steeds terugkeren?

 • Aflevering 165: Schrikken Samsungs concurrenten van de Galaxy S9?
  NUtech
  15:23
  Technologie
  758

  De Samsung Galaxy S9 is gepresenteerd op het Mobile World Congress. Er lijkt weinig veranderd, maar met de vernieuwde camera heeft Samsung weer een grote stap gezet. Heeft de concurrentie van de Galaxy S9 te vrezen? Ondertussen zitten concurrerende smartphonemakers niet stil en is er een nieuwe trend ontstaan. Net als de iPhone X van Apple duiken ineens allerlei Android-telefoons op met een inkeping in het scherm. Maar waarom?

 • Aflevering 164: Wat als je telefoon je werkgever is?
  NUtech
  18:23
  Technologie
  9,790

  De Mobile World Congress gaat dit weekend van start. We bespreken alvast welke telefoons we verwachten, waaronder de Galaxy S9 van Samsung en de nieuwe smartphone van Sony. Daarnaast spraken we met Rens Lieman, die een boek schreef over de deeleconomie. Hij vertelt over 'Uber voor alles' en hoe het is om voor een app te werken.

 • Aflevering 163: Google Assistent komt naar Nederland
  NUtech
  15:18
  Technologie
  8,761

  Google Assistant komt dit jaar naar Nederland. Kunnen we de slimme speakers binnenkort ook verwachten? Wij probeerden alvast de HomePod van Apple, de Amazon Echo en de Google Home. Verder was er ophef over Facebook. Het bedrijf promoot een eigen VPN, maar die speelt je gegevens door aan adverteerders van Facebook. Wat moet je erover weten?

 • Aflevering 162: De grootste lancering van SpaceX tot nu toe
  NUtech
  14:17
  Technologie
  11,590

  SpaceX lanceerde eindelijk zijn Falcon Heavy, bestaande uit drie Falcon 9-rakettrappen. Daarvan wisten er twee op land te landen, één stortte in zee. Wat is SpaceX hier verder mee van plan? De afgelopen weken werden banken en overheidssites getroffen door DDoS-aanvallen. Daar bleek een 18-jarige Nederlander achter te zitten. Wat zijn de gevolgen?

 • Aflevering 161: Wat we weten over de Galaxy S9
  NUtech
  11:12
  Technologie
  17,299

  Samsung staat op het punt om de Galaxy S9 te onthullen. Maar wat weten we nou eigenlijk over het volgende vlaggenschip van de techfabrikant? Max Schrems mag Facebook aanklagen, maar moet dat wel alleen doen. Wat gaat er gebeuren in de grote privacyzaak?

 • Aflevering 160: Apple maakt iPhones langzamer
  NUtech
  13:22
  Technologie
  16,224

  Apple heeft recent toegegeven iPhones langzamer te maken. Daarvoor krijgt het bedrijf flink de wind van voren. Maar waarom doet Apple het eigenlijk en wat gaat het bedrijf eraan doen? Daarnaast hebben we het over Nintendo's nieuwe product: karton!

 • Aflevering 159: Robots, tv's en auto's op CES 2018
  NUtech
  18:32
  Technologie
  7,719

  We liepen een week lang rond op gadgetbeurs CES, waar de grote techbedrijven hun nieuwste producten laten zien. Hoe zit het nou met die oprolbare televisie, en waarom zijn er zoveel auto's op deze conferentie? En waarom krijgen ovens en douchekoppen een slimme assistent ingebouwd?

 • Aflevering 158: Hoe gevaarlijk zijn Meltdown en Spectre?
  NUtech
  12:34
  Technologie
  8,449

  De kwetsbaarheden Meltdown en Spectre werden deze week door beveilingsonderzoekers gepubliceerd. Via fouten in de processors is het voor kwaadwillenden mogelijk om toegang te krijgen tot het geheugen van de computer. Daarmee is geheime informatie zoals wachtwoorden en bankgegevens in potentie bereikbaar. Hoe zit het precies en wat kun je doen? Volgende week vangt de Consumer Electronics Show weer aan in Las Vegas. Wij zijn erbij, maar wat verwachten we ervan? We behandelen kort de komst van 8K-tv's en zelfrijdende auto's.

 • Aflevering 157: Voorspellingen voor 2018
  NUtech
  32:49
  Technologie
  24,560

  De voorspellingenpodcast is terug. Traditiegetrouw kijken we in onze laatste podcast van het jaar vooruit naar wat ons te wachten staat op het gebied van tech. Ook blikken we terug op voorspellingen van vorig jaar.

 • Aflevering 156: Downloadboetes in Nederland?
  NUtech
  14:11
  Technologie
  21,615

  Dutch Filmworks wil illegale downloaders van The Hitman's Bodyguard een boete uitdelen. Maar wat moet er gebeuren voordat de eerste boetebrieven op de deurmat vallen?